TMJ ושמיעה והיידרופס

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/11/2022 | 19:05 | מאת: מאיר

שלום האם TMJ גורם להיידרופס? אם לא מדוע TMJ גורם לירידות שמיעה תחשותית עיצבית והאם זה הפיך? תודה ושבוע טוב

הפרעה במפרק הלסת לא גורמת לירידה בשמיעה, וגם לא להידרופס באוזן הפנימית.

09/11/2022 | 14:32 | מאת: מאיר

מוזר שאתה טוען כך עבור ירידות שמיעה פה כתוב אחרת https://dizziness-and-balance.com/disorders/unilat/TMJ.htm

לא מוזר בכלל. אני מציע לך לקרוא שוב (ובזהירות) את מה שכתוב באתר: גם הכותבים בעמוד הנ"ל חושבים בעצם שאין קשר בין הפרעות במפרק לבין ירידה בשמיעה, ומטילים ספק (גם אם הם כותבים זאת בלשון סגי נהור) במאמר שאני מניח שאתה מתייחס אליו.

12/11/2022 | 19:10 | מאת: מאיר

קראתי שוב בעיון ובזהירות הם טוענים שהם לא ראו מעולם מקרה כזה של TMJ ובעיות שמיעה ובוודאי ורטיגו ואומרים שזו כנראה דרך של רופאי שיניים ״לעשות כסף״ בנוסף לזה על פי המחקרים כן הוכח שבעיות במפרק הלסת עלולות לגרום לטינטון, תחושת מלאות ושמיעה עמומה בסופו של דבר גם על פי המחקר של Effat שהציג שיש ירידת שמיעה עיצבית ל25% מחולי הTMJ במחקר שלו עדיין הנתון בספק ולא יודע הגורם תקן אותי אם הבנתי אחרת אך כמראה שהתשובה לזה היא לא ידועה חחח

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)