אוזניות על העצם במקום לתוך האוזן

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/02/2022 | 08:30 | מאת: עמוס

אפשר בבקשה להתייעץ איתך לגבי שמירה על חוש השמיעה , תמיד לימדו אותנו ש מאד כדאי להתרחק מאיזורי רעש ווליום גבוה כדי לשמור על חוש השמיעה ( אמרו שישנם תאי שיער בתוך האוזן שמעבירות את הקול ולאחר חשיפה לקול גבוה אותם תאי שיער עלולים להיפגע ) לכן אישית אני נמנע מלהשתמש באוזניות לצורך שמיעת מוזיקה, כדי שלא לפגוע באוזן אני מסתפק בשמיעה ממרחק של רמקול רגיל בגובה קול נמוך שמעתי שישנם אוזניות עם טכנולוגיה של העברת קול דרך העצם, האוזניות מונחות על עצמות הלחיים, ולא נכנסות לאוזן , השאלה האם לדעתך בשיטה זו אותם אוזניות על העצם בווליום גבוה עלולות לסכן באותה מידה של אוזניות רגילות את אותם תאי שיער ?, או שבטכנולוגיה הזאת האוזניות על עצם הלחיים עוקפות את הסיכון ולכן בטוחות לשימוש ?

גם אוזניות המעבירות את הצלילים דרך העצם עלולות לגום לנזק שמיעתי, מכיון שהן לא עוקפות אלא מעבירות את המידע ישירות דרך עצמות הגולגולת אל האוזן הפנימית.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)