טנטון לבת 70

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

08/01/2022 | 23:20 | מאת: נתנאל

היי , לפני כשבע שנים החלה ירידה לאמא שלי בשמיעה באוזן שמאל שהחמירה עם השנים. בנוסף סובלת מזה כשנתיים מטינטון באוזן שמאל, לטענתה הופיעה לאחר מחלת שלבקת חוגרת באותה העת. לאחר בדיקת שמיעה ו-MRI הרופא המליץ לה על מכשיר שמיעה וטען שזה יכול לעזור אולי לטנטון, רכשה מכשיר של Oticon , בפועל לא באמת עזר לטינטון. הייתה אצל מס׳ רופאים שחלקם אמרו לה שאפשר לעשות ניתוח שאולי יעזור לטנטון וחלקם אמרו שלא צריך. רופא אחד אמר שיש חור בתוף, וחלקם אומרים שיש אטלקטזיס עמוק עם קיס משיכה אחורי. בבדיקת שמיעה: ליקוי דו-צידי א-סימטרי לרעת שמאל, תחושתי עצבי בימים בחומרה מזערית עד בינונית, בשמאל ירדה מעורבת בחומרה בינונית חמורה עד חמורה. בבדיקת MRI מוח ממצא של מיקרואנגיופתיה לא ספציפית. בבדיקת CT של הפרימידות שעשת כעת: ממצאים: ממצב לוואי: מצב לאחר הרמת סינוסים המקסילריים מימין. שינויים אוסטואורטרוטיים קלים ב- TMJ דו״צ , ניתן לזהות אי סדירות במשטח הפרקי בקונדילים משני הצדדים. הודגם איוורור של המסטואידים מימין . יש לציין סקלרוזיס במספר תאי מסטואיד בקצה התחתון של עצם הפירמידה משמאל. תאי המסטואידים בחלק העליון של עצם הפירמידה שמור ותקין . אוזן תיכונה מאווררת היטב ועצמות השמע במקומן. השבלול וקנליים סמיצירקולריים תקינים דו צדדי. שתי תעלות השמע הפנימיות והחיצוניות ברוחב ובמבנה גרמי שמור ותקין. התרשמות- סקלרוזיס דיפוזית בחלק התחתון של עצם הפירמידה משמאל, כנראה כביטוי לשינויים כרוניים, פרט לכך, ללא ממתאים פתולגיים חריגים בעצמות הפירמידה דוצ. השאלה שלנו האם עדיף לבצע ניתוח?

שלום, לא ניתן לענות על השאלה לגבי הניתוח בלי לבדוק את האוזן. בכל מקרה צריך לדעת שמטרת הניתוח אינה לטפל בטינטון, וכי אין ערובה לכך שלאחריו הוא ישתפר.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)