רגישות מוגברת לרעש באוזן אחת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/07/2021 | 18:54 | מאת: אביחי

שלום, יש לי רגישות מוגברת לרעש באוזן שמאל, תמיד חשבתי שמדובר רק בעניין תחושתי ולא מעבר לכך אבל אתמול הייתי באירוע משפחתי, הייתי ברחבת הריקודים במשך 10 דקות, רבע שעה לכל היותר, הרעש היה חזק כמובן (כ-110 דציבל), כשיצאתי החוצה, אוזן שמאל הייתה אטומה/עמומה, ימין לא. האם זה מדד לכך שאוזן שמאל שלי בסיכון גבוה יותר להיפגע? חשוב לציין שביצעתי בדיקת שמיעה מקיפה+בדיקת ברה שהיו תקינות לחלוטין (כולל "אתה שומע מעולה בכל התדרים" מהבודקת). מה יכולה להיות הסיבה ומה עליי לעשות? תודה רבה

יש אנשים שחווים רגישות יתר לצלילים בעוצמה גבוהה באוזן אחת. בדיקת השמיעה משקפת את כלל הפעילות של האוזן, ולא מודדת תיפקוד ספציפי של תאי שערה. יתכן וקיימת ירידה בתיפקוד של חלקם, בלי שהדבר יבוא לידי ביטוי בבדיקה. ההמלצה הכללית וגם לגביך: להמנע מחשיפה לרעשים מזיקים.

02/08/2021 | 06:33 | מאת: אביחי

תודה דוקטור, אבל כולנו הולכים לאירועים משפחתיים, איך ניתן בכלל להימנע? (ואני עוד מודע לעניין ומשתדל כמה שפחות, מתרחק מהרמקולים וכו' ובכל זאת, יש לי יותר רגישות מאנשים אחרים כנראה). וגם מדוע מה שכנראה לא הפריע להרבה מאוד אנשים כן הפריע לי? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)