סחרחורת סיבובית שחוזרת כל חודש

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/06/2021 | 23:24 | מאת: מיכאלה

בת 50 בשנתיים האחרונות סובלת מסחרחורת בשינוי תנוחה בעיקר שמסתובבת לצד שמאל במיטה. בזמן האחרון זה מופיע בתדירות של כל חודש ונמשך שבוע ויותר עשיתי סי טי ראש סיטי צוואר ויצא תקין רופא אאג אמר לי שזה בגלל קריסטלים שזזים. עשיתי גם טיפול אחד וסטיבולרי וחזר אחרי חודש שוב למה זה חוזר בתדירות כזו מה גורם לקריסטלים לזוז אצלי מה אפשר לעשות כדי שלא יחזור.? אני גם עם ברזל נמוך האם זה גם משפיע? ושאלה נוספת אני משתמשת בבטיסטין לסרוגין כבר חצי שנה כמה זמן מותר לקחת כדור זה.?

התקפים חוזרים של BPPV ("קריסטלים") יכולים לנבוע למשל מתנועות ראש חוזרות שגורמות לתזוזתם. צריך לבדוק אם את מבצעת תנועות כאלו. רמת ברזל נמוכה יכולה לגרום לתחושת חולשה, עייפות, חוסר יציבות בשינויי תנוחה אך לא ל-BPPV. אין מגבלה על משך נטילת בטיסטין.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)