טנטון ולחץ באוזניים+ סחרחורת קלה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/03/2021 | 10:07 | מאת: אורי

שלום רב, בן 46 בריא בדר"כ, מזה חודשיים סובל מטנטון, במיוחד באוזן שמאל, אשר מורגש לאורך כל היום ובמיוחד בשעות הבוקר והערב ששקט מסביבי, אני שומע רעש וטנטון בצורת הדים ובלילה שאני נשען על האוזן שומע דפיקות לב שלי. לעיתים רחוקות הטנטון מלווה בכאב ראש קל וסחרחורת קלה מאוד. לפני יומיים ולאחר מאמץ גופני וריצה- הטנטון החמיר מאוד והורגש באוזן שמאל בצורת דפיקות ולחץ באוזן. עברתי בדיקות:- CT ראש, שמיעה, דופלקס צוואר, הולטר לחץ דם- וכל הבדיקות יצאו תקינות. מה הסיבה לטינטון? איזו בדיקות ניתן לעבור? האם זה דבר מסוכן? ואם יש סיכויי שהטנטון ייעלם לבד? ללא טיפון כלשהוא. מבקש תשובתכם , מוטרד מאוד

טינטון (לא פועם) היא תופעה נפוצה (קיימת אצל 20% מהאוכלוסייה) ופעמים רבות היא קשורה להפרעה באוזניים. עם זאת, גם לאנשים עם שמיעה תקינה יכול להיות טינטון, מסיבות שונות, והוא לעיתים קבוע ולא נעלם.טינטון בהחלט יכול להחמיר לאחר מאמץ גופני. אתה מתאר גם שמיעה של פעימות הלב - שיכולה להיות קשורה להפרעה בזרימת דם, לאנמיה או הפרעה בתיפקוד בלוטת התריס. אני מציע להיוועץ עם רופא אאג לגבי בדיקות נוספות.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)