אשמח להתייעצות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/03/2021 | 09:30 | מאת: אורטל

שלום וברכה. אני בת 33 לפני חודשיים החלו לי כאבי אוזניים ובאוזן שמאל שמיעה ירודה ומן רעש עמום כמו מתחת למים. נבדקתי אצל אאג שטען כי יש שעווה וביצע ניקוי, הדבר הועיל ליומיים ושחזרו הכאבים אז החל צפצוף מעצבן ביותר וכמעט קבוע באוזן. הלכתי לאאג פרטית שהפנתה לבדיקת שמיעה וטימגורופיה, בבדיקת השמיעה שביצעתי הייתי חסרת ריכוז לחלוטין ואחרי לילה ללא שינה והיה לי קשה להיות עיקבית אך בכל זאת התוצאות ירידה הולכתית קלה בימין,ועיצבית קלה בשמאל. טימוגרופיה תקינה. אאג הפנתה ליעוץ נוירולוג על מנת לבצע אם אר איי. בנתיים ממתינה לתור. במהלך החודש האחרון נוספו תסמינים נוספים- האוזנים נאטמות, תחושת לחץ מטורף, רעשי פיצפוצים דווקא בעיקר בימינית כאילו משהו נפתח ונסגר, הטינטון קיים בימנית לעיתים רחוקות, ובשמאלית קבוע כמעט בעוצמות שונות, כשאני מקנחת את האף יש תחושה של פומפה אך ורק בשמאלית, בנוסף רעשי בועות מתפוצצות, כשאני מקרבת שפורפרת לאוזניים יש תחושה של מעיכה של משהו רטוב, ובשמאלית התחושה ממש כאילו יש משהו פנימי שמציק, וגירודים ב2 האוזניים. כשהאוזניים לא אטומות אני שומעת מצויין דברים שאחרים לא שומעים אך כשהם סתומות שזה רוב הזמן אני מתקשה לשמוע גם מקרוב. השאלות שלי הן. 1.לפי מה שסיפרתי, כמו מה זה נשמע? 2. ראיתי שלאנשים במצב שלי נתנו מייד סטרואידים, יש לך מושג למה אני לא? 3. האם כדאי לחזור על הבדיקת שמיעה לאור העובדה שהיא נעשתה כשלא הייתי במיטבי?

יכול להיות שמדובר בהפרעה בתיפקוד התעלה המחברת בין האוזן לבין האף. איני יודע מדוע לא קיבלת טיפול בסטרואידים, אך צריך לזכור שטיפול זה אינו הטיפול המקובל בכל מצב של ירידה בשמיעה, ויש לו גם סיכונים. אם את מרגישה שינוי בשמיעה אפשר לחזור עליה.

16/03/2021 | 16:15 | מאת: אורטל

בבדיקת השמיעה נעשתה לי בדיקת טימפונומטריה שיצאה תקינה. האם עדין תיתכן בעיה בתעלה שמחברת בין האוזן לאף?

כן.

16/03/2021 | 17:30 | מאת: אורטל

תודה רבה על תגובתך. אם כך אילו בדיקות ניתן לעשות על מנת לוודא בעיה זאת?

כדאי להגיע לבדיקת רופא אאג העוסק בתחום זה כי באמצעות שילוב בין הסיפור שלך, לבדיקה הגופנית לבדיקות עזר אפשר להגיע לאבחנה ולטיפול המתאים. אפשר ומומלץ כמובן להגיע למירפאות אאג באיכילוב.

24/03/2021 | 14:16 | מאת: רעות

אורטל צרי איתי קשר עעולה לעזור 0543318340

19/05/2021 | 11:21 | מאת: רעות

היי אורטל אשמח שנדבר אולי אני יכולה לעזור לך 0543318340 רעות

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)