סחרחורת במהלך שכיבות שמיכה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/03/2021 | 10:57 | מאת: עופר

שלום רב, בן 49, אני מבצע פעמיים בשבוע התעמלות כוח בבית, שני סטים של שכיבות שמיכה ושני סטים של בטן. בפעם האחרונה, בסוף הסט השני של שכיבות שמיכה התחלתי להרגיש סחרחורת חזקה. עצרתי את ההתעמלות וזה עבר אחרי דקה או שתיים. מעולם לא קרה לי בהתעמלות כזו אבל לפני שלושה חודשים קמתי משינה עם סחרחורת תנוחתית ולקח לזה כמה שעות לעבור. הלכתי להיבדק אצל רופא א. א. גרון שלא מצא בעיה ושלח לבדיקת שמיעה, מה זה יכול להיות? זה יכול להיות קשור לזה שאני שבועיים וחצי אחרי החיסון הראשון של הקורונה?

יש 2 אפשרויות עיקריות: BPPV (משקעים שזזו מהמקום), או הפרעה שקשורה לשינוי לחץ דם או דופק (בשל העובדה שהסחרחורת הופיעה במהלך אימון גופני). אני מציע להמשיך את הבירור אצל רופא אאג וגם להבדק אצל רופא המשפחה. לא ידוע כיום קשר בין החיסון כנגד קורונה לבין הפרעות בתחום אאג.

11/03/2021 | 14:37 | מאת: עופר

תודה, הסחרחורת היתה אולי דקה וזה מיד הסתיים- הדופק היה מהיר אבל הייתי אחרי פעילות מואמצת. הבנתי שלחץ דם גבוה לא אמור לגרום לסחרחורת סיבובית (ורטיגו)- יכול להיות שהדופק היה מהיר מדי וזה גרם לסחרחורת סיבובית? שוב, הרבה ותדה.

אלו 2 האפשרויות הסבירות בהתאם למה שתיארת. בריאות שלמה.

11/03/2021 | 15:07 | מאת: עופר

הבנתי, תודה. עד שאני נבדק אצל רופאת המשפחה לגבי הלב, לחץ דם- אני מבין שלא כדאי לי לחזור על הפעילות הזו? זו כמובן פעילות גופנית בעצימות גבוהה.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)