סחרחורות וכאבי ראש יומיומיים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/01/2021 | 18:25 | מאת: בר

היי ד"ר , מזה חצי שנה שאני סובלת מכבי ראש וסחרחורות (שמלווים לפעמים גם בבחילות ללא הקאות) בתדירות יום יומית. כאבי הראש בעיקר בצד שמאל מעל עין שמאל , במקרים רבים בזמן הטיית הראש שמאלה יש לי גם סחרחורות אך כשהיא מגיעה בצורה כזו עקב הטיית הראש היא גם חולפת מהר. כשיש לי סחרחורת ללא קשר להטיית הראש היא מלווה בתחושת בלבול בעיניים. אציין גם שב5 שנים האחרונות אני סובלת מתחושת "אוויר" באוזניים כמו תחושת "הד" כזו שמגיעה לבד וחולפת מעצמה לאחר כמה שעות . פימפום עוזר רגעית . עשיתי בדיקת שמיעה ב8/2019 שיצאה תקינה. אציין גם כי מזה 3 וחצי שנים אני עובדת במוקד טלפוני ונמצאת עם אוזניות כ9 שעות ביום. נוירולוג מהקופה הפנה אותי לCT מח שיצא תקין. נוירולוגית בחדר מיון אמרה שלדעתה כאבי הראש והסחרחורות נובעים משרירים תפוסים בשכמות ובצוואר. א.א.ג שלח אותי לבדיקת ENG שם התגלה lt caloric weakness 32% + הפרעה וסטבולרית פריפרית משמאל. הרופא הפנה אותי להמשך טיפול במחלקת אוטונוירולוגיה בבית חולים בני ציון. בזמן האחרון גם כאבי הצוואר החמירו והם מתמקדים בעיקר בצד שמאל . האם לדעתך ד"ר יש צורך בצילום צווארי ? (יכול להיות שהכל נובע מכאבים בצוואר שמשליכים על הראש והאוזניים?). האם פיזיותרפיה בצוואר בהמלצת אורתופד תוכל להחריף את חוסר שיווי המשקל באוזניים? תודה מראש (:

ערב טוב, יש ממצא שיכול להסביר את הסחרחורת שאת חשה, והוא חולשה של איבר שיווי המשקל, לפי בדיקת ה-ENG שביצעת. את ההחלטה לגבי צילום ופיזיותרפיה לצוואר יש להשאיר לאורתופד. פיזיותרפיה שכזו לא משפיעה על איבר שיווי המשקל.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)