ורטיגו חוזר כל כמה חודשים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/01/2021 | 12:52 | מאת: יוסי

שלום, כנראה שחטפתי מכה שגרמה לתחילת הורטיגו לפני שנה וחצי, טופלתי ומאז חזר כבר 4 פעמים ובכל פעם מנסה לעשות תרגילי אמבליי. א. כדאי לבקש בדיקה נוספת? ב. קראתי המלצה ל RANDT-DAROF, האם זה עשוי לעזור במניעה? והאם יש דרך לבדוק מחסור בויטמין די בבדיקת דם? תודה.

א. תמיד אפשר להיבדק שוב אצל רופא אאג כדי לוודא שאין בעייה נוספת, אך צריך להבין ש-BPPV (אם זו אכן ההפרעה) היא תופעה חוזרת. ב. אין הוכחה שתרגול זה מונע אירועים חוזרים של BPPV. ג. יש דיון בספרות ובכלל לגבי המשמעות של רמות ויטמין D בדם . אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה ועם רופא אאג לגבי הבדיקה והנטילה של הויטמין.

10/01/2021 | 13:43 | מאת: יוסי

תודה יש איזשהו טיפול תקופתי מונע? מרחיק הישנות של זה? לבצע תרגילים באופן קבוע?

אין טיפול מונע ל-BPPV. במקרים מסויימים מומלץ ליטול ויטמין D.

10/01/2021 | 16:33 | מאת: יוסי

תודה ובריאות ד"ר.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)