תחושת שיוט וחולשה קלורית שמאל

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/12/2020 | 14:12 | מאת: שלומי

שלום רב, שנת 2002 התקף ורטיגו ראשון עברתי בדיקות mri שמיעה תקין. במשך השנים התקפים חוזרים בתדירות של מה שנתיים. 2007 התקף נוסף ( אבחנה כנראה מחלת מנייר) 2008 תחושת שיוט למשך מספר חודשים. Eng חולשת מבוך 58 אחוז. Mri תקין , בדיקת שמיעה - ירידה בתדרים גבוהים בשמאל . הכל מלווה בטינטון אוזן שמאל 2010 שוב תחושת שיוט - eng חולשת מבוך 50 אחוז בשמאל , spact מוח בגדר הנורמה. מאז ועד היום כל כמה שנים התקפי ורטיגו של מס שעות כל פעם. ולעיתים תחושת שיוט שנמשך מס חודשים. מטפל בפיזוטרפיה ויסטבולרית (מיקוד) לפני חודשים שוב תחושת שיוט עד היום, בדיקת 2 נורולגים תקינה לטענתם אין צורך ההדמיה . בדיקת עינים תקינה כולל לחץ תוך עיני א.א.ג - טוען בעיה ידועה לעשות פיזוטרפיה. האם יש דרך להחלמה מלאה ? האם יש צורך לעשות בדיקת eng?

את הירידה בתיפקוד של האוזן משמאל לא ניתן לתקן, אך את היציבה ואת תחושת השיוט ניתן לשפר ע"י פיזיותרפיה לשיקום וסטיבולרי. אם כבר בוצעו בעבר 2 בדיקות ENG לא נראה שיש צורך לבצע עוד אחת, אלא אם כן יש שינוי בסימפטומים.

22/12/2020 | 21:10 | מאת: שלומי

תודה רבה על המענה המהיר

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)