קריסטלים באוזנים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/09/2010 | 13:25 | מאת: וסה

בערב יום כיפורים נסעתי באמבולנס למיון בעיקבות הרגשה לא טובה: הרגשת עילפון, ידיים כבדות לא יכולה לעמוד לבד,שומעת הכל מה שנעשה מסביבי אבל לא יכולה להגיב ואם כן זה במאמץ גדול.ידעתי שכל מה מאני זקוקה זה למנוחה אבל הסביבה נבהלת כי לא מרגישים דופק.הם לא מצאו כלום ודף השיחרור רשמו לגשת לרופא א.א.ג וזה מפני שספרתי שתופעה דומה קרתה לפני שנתים וזה לווא בסחרחורות ומצאו שהקריסטלים יצאו ממקומם. תופעה דומה היתה 2006ב- ו-2004 ואז שיחררו אותי ללא סיבה אחרי בדיקות לב יסודיות. אני רוצה להבין מה היא בעית הקריסטלים? והאם יש טעם ללכת לרופא א.א.ג כשאני מרגישה טוב? תודה מראש ונסה.

21/09/2010 | 18:54 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

ונסה שלום רב, התמונה הקלינית שתארת אינה מתאימה לנשירת ה"קריסטלים" באוזן אשר מתבטאת בסחרחורת סיבובית קצרה בתנועות מסויימות של הראש או סיבוב במיטה. התופעות שתארת פחות מתאימות לממצאים הקשורים בתחום א.א.ג ויותר מתאימים לתחום האוטונומי, כלומר בדיקות כמו tilt-test הבודק הפרשי לחץ דם במצבי שכיבה ועמידה וכן הולטר של לחץ דם ודופק מתאימים יותר לתמונה שתארת. בברכה, ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)