קריסטלים באוזן

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/08/2008 | 23:26 | מאת: נורית ג.

שלום אני בת 50. לפני שבוע החלו סחרחורות איומות בשינוי תנוחה.אאג אמר שזה בעיה של גבישים באוזן משהו שנקרא BPPV צד ימין ובהמלצתו עשיתי למחרת פיזותרפיה מתאימה להחזרת הגבישים למקום (משכיבים על הצד הבעייתי ואחר כך הופכים ). טיפול ראשון לא עזר. טיפול פיזיותרפי שני היה אתמול והרגשתי אחר כך והיום הרבה יותר טוב. הייתי היום בערב אצל אא"ג עם תוצאות בדיקת שמיעה שיצאו תקינות. הוא בדק אותי והשכיב אותי על המיטה לצד ימין עם הראש מוטה ימינה לבדוק אם יש שוב התקף סחרחורת. לא היה התקף ולכן אמר לי שכנראה הבעיה נפתרה. רציתי לשאול. הרי אתמול בבוקר הבעיה היתה קיימת ועשיתי אתמול טיפול שכנראה פתר את זה. אבל הרופא היום השכיב אותי על צד ימין במהירות - האם זה לא יכול להיות החזיר את הקריסטלים שוב למקום הלא טוב? הרי אסור במשך שבוע לשכב על הצד הבעייתי. תודה

19/08/2008 | 10:23 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אני מעדיף לאחר טיפול של החזרת הקריסטלים לחכות שבוע עד לבדיקה חוזרת.יחד עם זאת גם אם מקדימים את הבדיקה הנזק לא רב מאחר ופיזור הקריסטלים ע"י תנועות הראש עשןי לסייע לתהליך הריסתם ויצירת קריסטלים חדשים יציבים יותר.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)