חשש לפגיעה באוזן הפנימית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/10/2018 | 21:14 | מאת: רותם

שלום לפני שבועיים היתה הצטננות קלה שחלפה. מאז האוזניים כל הזמן אטומות. בבדיקת רופא המשפחה האוזן נקיה. אין לי כבר שבועיים נזלת. בשבוע האחרון החלו גם רעשים באוזניים וטנטונים. רופא המשפחה אמר שזה עלול להיות מהאוזן הפנימית וכדאי לקבוע תור בהקדם לאא"ג לפעמים נדרש טיפול מיידי למנוע נזק. אודה על עזרתך 1. התור עוד 6 ימים. האם אפשר להמתין במצב שחלילה מדובר באוזן הפנימית? 2. מה אופן הטיפול במידה ומדובר בבעיה מהאוזן הפנימית? תודה רבה

10/10/2018 | 08:20 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב כשהבעיה דו צדדית , בד"כ זה פגיעה באוזן הפנימית . וירוס שהוא המקור העיקרי לתופעות אלה, לא פוגע בד"כ בו זמנית בשבלול משני הצדדים . יחד עם זאת יכול להיות שיש הצטברות נוזלים באוזן התיכונה משני הצדדים לאחר ההצטננות . חשוב בדיקת אוזניים מאא"ג ושמיעה וטימפנומטריה. יחד עם זאת , רפאה לא מדע מדויק אם הופיע טנטון חזק שלא היה ואטימות ניכרת אפשר לפנות למיון בברכה ד"ר בן דוד

10/10/2018 | 08:23 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

במשפט הראשון נשמטה המילה לא. הכוונה שוירוס לא פוגע בד"כ באוזן הפנימית בו זמנית משני הצדדים

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)