אטימות באוזן שמאל וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

03/10/2018 | 19:23 | מאת: מזל

לפני כ שבוע אוזני השמאלית נאטמה כתוצאה משמיעת ' פיצוץ חשמלי' .מבדיקת רופא הסתבר שיש לי מים באוזן וישנה ירידה בשמיעה באוזן שמאל.לא קיבלתי טיפול תרופתי אלא בקשה לביקור חוזר בעוד כחודש .שאלותי : האם המים הם אלה שגורמים לאטימות באוזן? האם זה ארע משמיעת הפיצוץ? מהם דרכי הטיפול בתופעה זו? ממש יש לי קושי עם המצב הזה.

05/10/2018 | 15:22 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מאד חשוב לראות את תרשים בדיקת השמיעה וכן בדיקת טימפנומטריה הבודקת תפקוד אוזן תיכונה. בד"כ פיצוץ גורם נזק לאוזן פנימית ולא גורם ל"מים בחלל אוזן תיכונה ". אם יש נוזלים באוזן תיכונה יש לבדוק פתחי תעלות אוסטכיוס בלוע האף באמצעות סיב אופטי. אם יש לקוי תחושתי (אוזן פנימית )כתוצאה מהפיצוץ , יש לפי החומרה לשקול קבלת סטרואידים שעוזרים ככל שמקדימים הטיפול. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)