רגישות גבוהה לרעש עם טינטון ולחצים באוזניים


06/07/2018 | 19:06 | מאת: רגישות מאוד גבוהה לרעש המלווה עם הגברת טינטון ולחצים באוזניים

שלום קוראים לי עומר בן 22 אני נמצא בבעיה שלא מוצא לה פתרון ואני מאוד מודאג לפני חודש וחצי הייתי במסיבה עם ווליום ברמה עוצמתית מאז שיצאתי מהמסיבנ אני חש ירידה בשמיעה המתבטאת בשמיעה עמומה תחושות לחצים אטימות טינטון שמתחזק בזמן חשיפה לרעש ורגישות יתר באוזניים עם הזמן זה התסמינים פחתו ועכשיו זה חזר לי שוב עם חשיפה נוספת למוסיקה עברתי בדיקת ברה שיצאה תקינה בשתי האוזניים רופא משפחה טוען בבטחון שאין כל פגיעה לאוזן ושהכל יעבור ושהשמיעה תחזור למיטבה התחושות האלה בלתי נסבלות מוציאות אותי מדעתי ואני מפקפק בדברים של הרופא האם ייתכן שאני צודק ומפספסים משהו למרות שעברתי בדיקת ברה באופן תקין ויש המלצות לבדיקות נוספות יש השערה למקרה שלי ממה זה נובע? ייתכן שעצמות השמע נפגעו באוזן התיכונה מעומס של רעש או שזה תאי החישה שנפגעו ובדיקת ברה לא נועדה לבדוק את מצב תאי החישה ? בבקשה אשמח ליעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

אכן אתה צודק. BERA - בודקת פוטנציאלים של גזע המח ולא של תאי השער של השבלול. ככל הנראה נגרם נזק מסוים לשבלול עקב החשיפה לרעש החזק . עצם העובדה שהמצב השתפר יס סיכוי שהתופעות האלה יחלפו. מומלץ: להמנע מחשיפה לרעש חזק בחודשים הקרובים . לפחות לשים אטמים במקומות רועשים. כן מומלץ להחשף לרחש לבן (כמו גשם,זרימת מים וכו') בכל שכות השקט. הרחש אמור להיות חלש מאד ועדיף שיהיה גם בזמן שינת הלילה. רחש זה עשוי להפחית את הרגישות של המח לרעש. בברכה ד"ר בן דוד

08/07/2018 | 21:27 | מאת: תודה רבה! שאלה נוספת בבקשה

תודה רבה לך על תגובתך אשמח לתשובה נוספת לשאלה השניה והאחרונה בברכה עומר

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)