שאלה לגבי מחלת הנסיעה motion sikness

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/07/2018 | 07:54 | מאת: שואלת

שלום רב מזה תקופה ארוכה סובלת מסוג של סחרחורת שבאה לידי ביטוי בתחושה של חוסר יציבות בראש. זה מופיע לי בבוקר כשאני קמה ולוקח לי כחצי שעה עד שמסתדר, במצבים שאני עומדת במקום אחד, נניח לבשל וצריכה להזיז את הראש לצדדים כדי לקחת דברים או כשאני מתכופפת, כשאני מסתכלת על מסך נע בנייד כדי לקרוא כתבה ארוכה ומעלה את הכתוב, כשאני צריכה לחפש דברים ולהזיז את המבט מצד לצד, במדרגות נעות , בזמן נסיעה בעת תאוצה או פניות חדות . לקח לי זמן להבין מה אני מרגישה ובהתחלה לא הבנתי מה קורה לי. תחושת החוסר יציבות גורמת לי לרצות לשבת או לשכב ולעייפות נוראית. זה פוגע לי באיכות החיים מאוד. רופא המשפחה הפנה אותי לא.א.ג וזה אבחן motion sikness והפנה אותי לנוירולוג. האם אפשר לקבל המלצה על נוירולוג שמתמחה בעניין זה והאם יש טיפול? תודה רבה

07/07/2018 | 20:09 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בד"כ רופאים העוסקים בשיט . כמו רופאים של חיל הים וכן מומחים לפיזיותרפיה במצבי סחרחורת יכולים לעזור. התופעה נקראת גם סחרחורת ממקור ראיתי שכיחה יותר בסובלי מיגרנה. תרגול ראיתי כמו משחקי מחשב עשויה לעתים לעזור.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)