בדיקת eng לחולה bppv

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/02/2018 | 22:45 | מאת: רותם

שלום רב, אני בן 28 בריא למעט נזלת אלרגית. אובחנתי לפני חצי שנה עם bppv באוזן ימין שגרם לי לסחרחורת מאוד חזקה. הרופא אאג הביא לי הפניה לeng שאותה קבעתי חצי שנה קדימה. אולם, הנוירולוגית המתמחה בתחום זמן קצר לאחר המקרה עשתה לי את ה epley maneuver שגרם לי לאותה סחרחורת סיבובית ואמרה לי שאין צורך בבדיקה במקרה שלי (בניגוד לדעת האאג) וטענה שהיא חסרת משמעות... אני פשוט שוקל אם לגשת לבדיקה. כי במקרה שלי הדעות מנוגדות בין 2 רופאים מומחים. אשמח לדעת מה הפיענוח שבדיקת eng תתרום לי (טיפול פיזוטרפי תמיד היה לי לפתרון המועיל ביותר במקרה שהיה לי ורטיגו) תודה רבה על ההקשבה

26/02/2018 | 12:18 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

שלום רב אם יש אבחנה ברורה של BPPV אין צורך בENG. אך אם יש עדיין סחרחורות לא תנוחתיות . כדאי לבצע ENG לשלול פגיעה ווסטיבולרית מעבר לנשירת ה"קריסטלים " בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)