סחרחורת בזמן פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/02/2018 | 20:22 | מאת: גואן

שלום ד״ר , אני בת 33 בריאה לא נוטלת תרופות כלשהם. אובחנתי לפני חמש שנים עם חולשה ויזטבולרית באוזן שמאל 65% ללא העדפה כיוונית. היו לי בעבר כמה נשירות קריסטלים. יש לי בעיות אורטופדיות באזור הכתף צוואר בצד שמאל. השאלות שלי הן : לאחרונה חזרתי לפעילות גופנית (הליכה ) ואני מרגישה תוך כדי ואחרי הפעילות לא בדיוק סחרחורת סיבובית אלא שיוט יותר ומריחה . אפילו אם לא פעולה גופני וסתם לעלות במדרגות אני מקבלת את ההרגשה הזו, עשיתי כל הבדיקות הנדרשות ללב והכל תקין. האם חולשה וחזטובלרית אמורה להיות הסיבה??? שאלה אחרונה : כשדפדפתי באחוזי נכות לנפגעי איבר ויסטזבולרי ראיתי מקרה של ריתוק מיטה ועל זה נותנים אחוז נכות 100% . וסתם עלה לי בראש לשאול אותך האם יש סיכוי למצב חמור כזה עקב פגיעות ויזסטבולריות ( למעט גידולים)????? ואם תרשה לי לשאול אותך משהו : מה המקרה הכי גרוע שעד כה ראית מבחינת סבל לטינטןן או לסחרחורת??? תודה מראש

11/02/2018 | 20:25 | מאת: גואן

עוד משהו שרציתי לשאול : יש סוג של תאורת מנורות ( אור יום ) שנמצא הרבה במקומות ציבוריים כמו קניונים או מרפאות , פשוט מגרה אצלי את תחושת הסחרור. ממה זה יכול להיות ??

12/02/2018 | 20:23 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום גואן אם יש חולשה ווסטיבולרית ועושים פעילות גופנית עם תנועות ראש , תיתכן תחושת שיוט.יחד עם זאת זה יכול לשפר את היציבות עקב התירגול הזה. בד"כ פגיעה ווסטיבולרית משתפרת ולא מחמירה. בכל מקרה אם בכל מאמץ גופני יש תחושת סחרחורת כדאי להבדק אצל קרדיולוג לברר תפקוד הלב. תאורה לעיתים מגרה את מערכת היציבות במיוחד אצל סובלי מיגרנה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)