טינטון וetd

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

23/01/2018 | 10:55 | מאת: רני

שלום רב ד"ר. בן 30, בעבר ניתוח כפתורים בגיל 15. סובל כיום מטינטון. בנוסף הובחנתי אצל אאג לפני כמה חודשים עם תת לחץ באוזניים אני מבין שתעלות אוסטכיוס אינם מתפקדות כראוי, האם יש קשר ישיר לטינטון? בנוסף אני נוהג לבצע פמפום(salvasa manuver) ומבחין כי אני שומע יותר טוב לאחר ביצוע הפעולה האם מסוכן לבצע פמפום על בסיס יומי והאם יש סיכון עתידי של ביצוע טכניקה זו? האם קיים טיפול לבעית תפקוד לקוי של התעלות?

26/01/2018 | 12:20 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רני כשיש תת לחץ תפקוד האוזן התיכונה בהעברת הצלילים נפגמת ואז שומעים חזק יותר את הטנטון שמקורו מהחלק הפנימי כי יש פחות מיסוך מהצלילים החיצוניים. פמפום כשהוא לא אגרסיבי בד"כ לא גורם נזק. פיתרון אם כי לא אידאלי , שוב החדרת צינוריות איורור. לאחרונה היו מספר מאמרים על ניסיון שיפור האוורור לאחר טיפול ישיר בתעלת אוסטכיוס. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)