טנטון פועם

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/01/2018 | 18:07 | מאת: דני מחיפה

שלום בן 46 בדיקות דם תקופתיות תקינות. לפני 8 שנים היה לי מאורע של BPPV חזק בצד ימין. כך אובחן בחדר מיון ולאחר 8 ימים וטיפולי אפלי זה חלף. מאז לאורך השנים מדי פעם תחושת נדנוד, שיוט וכו'. כמו כן יש כבר 3 שנים צפצוף דק בשתי האזניים. בדיקת שמיעה תקינה לפני חודש. בוצע כי באחרונה מרגיש קצת יותר תחושת נדנוד לפעמים. אתמול באמצע הלילה קמתי והיה לי באוזן ימין תחושת אטימות וגם בום בום שומע חזק את הדופק. כך נמשך דקה שתיים וחלף. היום בבוקר כשקמתי זה חזר בום בום באוזן ימין בעוצמה חזקה יחסית וגם אטימות. הקצב הוא הקצב של דופק הלב. זה נמשך כחצי שעה ואז חלף. 1. מה ההסבר הסביר לכך? 2. היות וזה באוזן ימין שבה היה BPPV בעבר, האם זה סימן שהאוזן הפנימית שלי נהרסת ואולי בגלל זה גם יש יותר תחושת שיוט ונדנוד באחרונה? 3. מה אפשר לעשות? תודה רבה

08/01/2018 | 19:35 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דני לא חושב שיש קשר עם BPPV. שלא קשורה בזרימת הדם אלא בבעיה מכנית של נשירת האוטוליטים (קריסטלים ). כדאי לבצע דופלר של עורקי הצוואר לברר אם בצד של הטנטון הפועם אין חסימה חלקית. כדאי לבדוק גם הולטר של לחץ דם ולברר ערכים של ל.ד. בזמן שמיעת הדופק. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)