טינטון פולסטלי \ רחשי קצב לב

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/09/2017 | 16:22 | מאת: איתי

שלום. לאחרונה אני חש באופן תמידי רחשים באוזן שמאל בלבד. נשמעים כמו תיפוף\ פעימות דופק הלב. כמו כן אותם רחשים נשמעים חזקים יותר בעת מאמץ הלב. אציין כי אותם רחשים נשמעים בחפיפה אחת עם דופק הלב . קראתי מעט על התופעה ובהתייחס לתסמינים נראה שמדובר להערכתי בטינטון פוליסטלי. מציין כי מבדיקת  רופא אאג נשללה כל בעיה . כמו כן במכון שמיעה נמצאה שמיעתי תקינה ב100 אחוזים . אני לוקה ב mvp ( אי צניחת מסתם מיטרלי ) מזה שנים ונמצא במעקב קרדיולוגי תקופתי. מעולם לא חשתי בטינטון הנ"ל למרות אותה בעיה לבבית. מה עליי לעשות ולאיזה גורם לפנות בכדי להמשיך בדיקה ואפיון נקודתי של הבעיה בכדי לטפלה . אני חש חסר אונים והדבר מונע ממני ריכוז בלימודים ובכלל בשגרה יום יומית. אודה על עזרתך

02/10/2017 | 11:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום איתי מומלץ בדיקת האוזניים תחת מיקרוסקופ לברר אם לא נראה דרך עור התוף צל כחלחל כעדות למקור עשיר בכלי דם באוזןתיכונה. אם לא רואים מבצעים דופלר של עורקי הצוואר וכן MRA ראש צוואר לברר מקור הנגע הווסקולרי הגורם לטנטון הפולסטילי. אם לא מאשרים MRA ניתן לבצע CTA/ בברכה ד"ר בן דוד

15/10/2017 | 15:50 | מאת: טינטון

שלום, בהמשך להמלצתך, בצעתי בדיקת cta חזה צוואר ומח. הבדיקה נמצאה תקינה. מציין כי טרם הבדיקה הייתי אצל א.א.ג - שלל כל בעיה הקשורה לאוזן. בצעתי בדיקת שמיעה שנמצאה תקינה. עדיין שומע טינטון לא פוסק באוזן שמאל בחפיפה עם דופק הלב- נשמע כמו שריקה קלה, לחישה. לאיזה גורם עליי לפנות בכדי להמשיך לשלול ולגלות את הסיבה לטנטון? mra? דופלר צוואר? בדיקה מסויימת לאוזן? מודה לך מאוד ד"ר

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)