תמיכה רגשית .

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

29/07/2017 | 18:26 | מאת: יותם

שלום, עקב בילוי במסיבות, נפגעה שמיעתי ואינני שומע טוב בתנאי רעש. בנוסף נוצר גם טינטון קבוע. נאמר לי על ידי רופאים שמכשיר שמיעה אינו מתאים למצבי ולמעשה אין לי שום פתרון לבעיה. התחושה הנפשית שלי היא קשה מאוד ואיני יודע איך להתמודד בשלב זה עם המצב. שאלתי - האם יש פסיכולוגים שמתמחים ספציפית בפגיעות גוף כמו שלי? האם יש מרכז ייעוץ לאנשים במצבי? חשוב לי לציין, שהסבל העיקרי שלי הוא לא מהטינטון, אלא דווקא מהירידה בשמיעה כך שטיפול פסיכולוגי בטינטון לא צפוי לעזור לי. תודה על עזרתך.

29/07/2017 | 20:34 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום יותם מכשיר שמיעה דיגיטלי זעיר משוכלל יכול גם לשפר השמיעה וגם ומסך הטנטון . גם במקרים בהם הפגיעה רק בתדרים 3 קילוהרץ ומעלה. . אוכל ליעץ טוב יותר אם ארעה את תרשים בדיקת השמיעה. מעבר לכך שיטת הCBT עוזרת להתמודד עם תגובה נפשית לפגיעה בחוש השמע. בברכה. ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)