שמיעה 110DB

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/08/2008 | 16:20 | מאת: גיל מחיפה

שלום אני בן 41 בדרך כלל בריא. לפני כשבועיים החלו אצלי סחרחורות עזות בשינוי תנוחה ושיוטים. אובחן כתזוזה של גביש באוזן ועשיתי 2 טיפולי פיזיותרפיה וביומיים האחרונים מרגיש שיפור מסוים. כמו כן הומלץ לי על ידי אאג לעשות בדיקת שמיעה לשלול שאין בעיה אחרת כמו מנייר וכו'. עשיתי היום בדיקת שמיעה שיצאה תקינה לחלוטין, שומע היטב ברמות של 0-10 DB. במהלך הבדיקה הבודקת (שהיתה די נמהרת) רצתה לבדוק את העוצמה המקסימלית שאני מסוגל לעמוד בה. היות וראיתי בזה כמעט אתגר אז למרות שזה התחיל להפריע לי באוזן כשהיא דיברה בעוצמה גבוהה עדיין אמרתי לה שמסוגל עוד. בסופו של דבר כשהגיעה לעוצמה מקסימלית זה גם היה חזק מאוד וגם הרגשתי כאילו רעש פנימי באוזן טרררר כזה( קול שהאוזן כאילו ייצרה בתגובה לעוצמה ולא רק קול חיצוני). כך היה בשתי האזנים. יותר מאוחר הבנתי ממנה שהגעתי לUCL של 110 DB שזה המקסימום האפשרי. אגב, ה MCL היה = 70. כשירדה בעוצמה מ 110 המשכתי להרגיש רעשים באזניים גם בעוצמות הנמוכות יותר. לאחר הבדיקה עברו כבר כמה שעות ויש קצת כאבים באזניים. רציתי לשאול 1. אם החשיפה בבדיקה לעוצמה זאת של 110 DB שגרמה לי לרעד פנימי ורעש באזניים וגם לכאב, יכול להיות שגרמה לי לנזק לשמיעה או לאוזן? זה קצת מגוחך אם עכשיו אצטרך בדיקת שמיעה חוזרת בשביל זה... 2. האם חשיפה זאת לרעש יכול להיות שגרמה להחמרה חוזרת של השינוי בקריסטלים באוזן שהשתפר אתמול עקב פיזיותרפיה מתאימה. תודה

19/08/2008 | 11:18 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום גיל חשיפה לרעש חזק לזמן יחסית קצר כבמקרה שלך אינו גורם בד"כ לנזק קבוע. באשר לטיפול להחזרת הקריסטלים, הרעש לא גורם נזק בנושא זה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)