סחרחורות -דיזנס עם מקור נפשי

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/04/2017 | 21:44 | מאת: פלון

בס"ד אני יקדים ויכתוב: שאע"פ שמה שאני כותב זהו דבר קצת יומרני לפתור את הסיבות של הגורמים הללו. אבל אני חושב שמה שאני יכתוב הוא קרוב לאמת ונכון, (הרי איך יכול להיות שכל הרופאים לא שמו לב למה שאני טוען...) ועדיין אני נזהר ויכתוב שאולי רק לי היה ככה ולשאר אין הסיבה הזאת. אך בכל זאת בגלל שייתכן שהרופאים לא שמו לב לזה אז אני אכתוב. ---------------- גם לי היו את כל הדברים הללו במשך כשנתיים ולאחר השנתיים זה דעך מזמן לזמן עד שכמעט ואין לי שום דבר מהגורמים הללו. ואני די בטוח שזה תערובת של : *דבר נפשי הידוע בכינוי חרדות. אך בנוסף לזאת עדיין קיים * גורם גופני (שאת סיבתו אינני יודע, וייתכן שלכל אחד מתחיל בגורם אחר) ההבנה שלי, היא שהתחושה ש'הגורם הגופני' משרה על הגוף היא תחושה שאיננה מוכרת לגוף. ועל כן המוח מפחיד את עצמנו בחזרה ע"י תחשות נוספות. -שמתארות מתח. כמו תחושה שזה בטח התחלה של עילפון מחסור בחמצן או whatever... הלחץ נהיה כגלגל שלג ואף שייתכן שבאמת נעלם הגורם הגופני אך האפקט הנפשי ישאר עוד זמן רב ... ייתכן אף שאין בכלל גורם גופני או שהוא היה חד פעמי. וכו' וכו' ואמכ"ל כי יש בשפע. --- מכיוון שהיה לי את התחושות הללו במשך זמן ממושך אז כל פעם שאני יכתוב ששמתי לב במקרה לגורם מסויים אל תחשבו שזה איזה המצאה, דמיון, שקר רח"ל, וכו' וכו' ... אלא באמת ייתכן שזהיתי זאת בגלל האורך זמן ... --- 1) אני שמתי לב פעם אחת במקרה, שהתחושה של הסחרורת קרתה לי לאורך תקופה ארוכה מאוד (גם כשנגמרה תחושת הריחוף ושאר התחושות) בכל פעם שהתכופפתי והרמתי את הגוף במהירות ע"י כביכול צליפה של הברכיים כלפי הציר האנכי שיורד מהגב (לא פעולה מוזרה בכלל, אלא פשוט קשה לתיאור חח...) או במילים פשוטות יותר: כיפוף הברכיים בלבד ללא קשר לתנוחת הגב והחזרה מהירה של הברכיים מהכיפוף. בזמן *עמידה*! וזה גרם לי את התחושה של הסחרחורות. ככה שזה נושא מעניין לבדוק. מה גורם לזה לי אין הסבר ואני די בטוח שזה לא נפשי (ויש לי מיגו בטענה). 2) ושמתי לב שכל פעם שהיית לי סחרורת מהסוג של חוסר יציבות (למעט קרוסלה שלא היית לי מעולם ב"ה). כאשר הייתי צמוד לקיר, אז השרירים שנמצאים בערך באזור ה- Lumbar vertebrae לבין השרירים שנמצאים באזור ה- sacral vertebra (אל תחשבו שאני מבין גדול... פשוט חפשתי כרגע בגוגל ומצאתי רק באנגלית חח) נמתחו ונרפו בקצב מהיר עד למאוד ! שרירים שכמעט ולא מרגישים אותם אילמלא הקיר שמחזיר חזרה את ההדף (כדרך החוק השלישי של ניוטון.) וזה גרם לתחושה של סחרחורת. ככה שמעניין לבדוק האם השרירים באזור הזה יכולים לשדר תחושה של סחרחורת. אם הייתי אומר במילים אחרות, הסחרחרות שנגרמה לי הייתה דומה למעיין הד (החזרה) של תנועות חדות נניח קפיצה. שוב, אני לא אומר שהשרירים הללו גורמים לתחושת הללו סתם כך. אלא שבזמן לחץ השרירים הללו מופעלים בצורה לא רצונית והם אלו שגורמים לתחושת הללו. וראו עוד בסוף להרחבה. 3) בקשר לתחושה של ניתוק, פה אני כבר די בטוח בקשר לגורם: (ושמעתי זה מאוד אנשים שלא ניתן לחשוד אותם בחרדות, או בבעיות נפשיות (מידיעה אישית עליהם, ז"א יותר מהיכרות אישית)) שזה קשור לאזור הכתפיים העליונות שהם - "למעלה מדי" או במילים נוספות, ז"א באזור שבין השכמה לצוואר. כאשר הם כלפי מעלה/מתוחות הם גורמות לתחושה של הניתוק הזה. [עריכה: הבחנה חשובה מאוד! כשאני מדבר על כתפיים מתוחות אני לא מתכוון שגם כאשר נותר רק הכאב, והכתפיים באמת הם למטה. זה הגורם לניתוק. אלא רק כאשר הכתפיים הם למעלה ז"א באמצע הלחץ ולא אחרי הלחץ (שנותר רק הכאב מהכתפיים אבל הכתפיים במציאות כבר למטה) אז יש ניתוק.] ובעניין הזה אני בטוח בקרוב ל100% שזהו הגורם לתחושת והניתוק. שוב בד"כ הגורם לעניין של כאבים באזור השכמות העליונות צוואר היא ממקור מתחי (סטרס) אך לפעמים גם כאשר השולחן גבוהה מדי והכתפיים עולות זה יכול לגרום (את זה אני שמעתי מעוד), או שמסתכלים לצד במשך זמן ממושך (את זה אני שמעתי מאוד). וכו' וכו'. 4.) בקשר לבלול וכאבי ראש אני חושב שזה סטרסס. בקשר לזרמים לא היה לי מספיק זמן ב"ה כדי שאני יוכל בכלל שיהיה לי הו"א בנושא. ובקשר ללחץ בראש חיובי / שלילי, אינני יודע ייתכן שזה גם סטרס. בקשר לתחושת ריחוף (ניתוק התייחסתי למעלה עם השכמות), אני חושב שזה נשימה מהירה מדי. 5- סיכום) אני יסכם עוד משהו אחרון, בקשר לשלושה גורמים שכתבתי ייתכן שכולם מושפעים מסטרס. אך עדיין אני חשוב שהם הגורמים לתחושות (התסמינים) ז"א אם אני יתאר דוג' בתיאור סכמתי. לחץ---> שכמות צוואר וכתפיים מתוחות כלפי מעלה לאורך זמן ---> ניתוק. באמת הלחץ הוא "הגורם על" לתחושה, אך לא "הגורם *הישיר*" לתחושה. נ.ב אני חושב שהרבה מהתחושת שנגרמות ממקור נפשי- לחץ. הלחץ שבהם הוא לא גורם ישיר אלא "רק" גורם על לגביהם. ז"א שאני מאמין שבאמת ימצאו לגורמים הללו סיבות נקודיות כמו זרימה מהירה מדי של לחץ דם, עודף חמצן בגוף, התכווצות בשרירים וכו' וכו' ועל כן כדי לגלות יותר טוב את ההשפעה של הגורמים. היה ראוי יותר לבדוק מה קורה בלחץ ברמת השריר הבודד/ תיפקוד האיברים (למשל נשימה מהירה בריאות, דופק עולה) וכו' וכו' כדי לדעת את כל הגורמים שעלולים להשפיע על התחושות. ומשם ללכת ולבודד גורם גורם\ קבוצת גורמים. ולראות איזה סיפטום היא גורמת. למשל ניתוק/סחרחורת וכו' וכו'. אם יעשו זאת אני בטוח שהרבה מהסיפטומים שהרבה אנשים חווים ממקור מתחי יכלו לטפל בהם בצורה נקודתית ולא ע"י כדור הרגעה כללי. אבל פשוט לי שזה כנראה לא מכניס יותר מדי כסף כדי שמישהו יעשה מחקר כזה... ---- עד כאן הם ידועתיי בנושא, אשמח שמישהו יקח דברים אלו ויבדוק אותם אצל עוד כמה אנשים ולא יזלזל בדבריי (אע"פ שאני יותר מיבין את מי שיזלזל בדברי, שזה נשמע מוזר. שהשרירים הם אלו שגורמים לכל זה. אך אם תחשבו שוב תבינו שזה הגיוני שזה מה שאני יטען כי זה כמעט הדבר היחיד שבן אדם מסוגל לבקר(מלש' ביקורת) על עצמו ללא מיכשור. ) במידה שיתגלו שלא נכונים אז באמת חבל על הזמן. אבל במידה שיתגלו כנכונים אז יותר מאשמח. ואני חושב שהם עכ"פ דברי טעם שרואיים לבדיקה. בהצלחה!!! ופסח כשר ושמח ;--)

14/04/2017 | 15:40 | מאת: מיואשת

שלום לך, כתבת דברים מעניינים, תוכל בבקשה לפרט איך זה התחיל לך, ומה הרגשת? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)