פגיעות באוזן פנימית זה כרוני או לא

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

26/02/2017 | 19:46 | מאת: רונית

שלום ד״ר, יש לי שאלה מעניינת האם פגיעות באוזן פנימית זה דבר שיישאר לנצח נצחים או שזה זמני וזה יתרפא??? הרי אני יודעת שמחלת מנייר זה משהו שנשאר לכל החיים. כוונתי היא למה שמכונה בחולשה וויסטבולרית אם ממקור ויראלי או כל סיבה אחרת.תודה.

26/02/2017 | 22:23 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום רונית קיימות פגיעות שונות באוזן הפנימית . חלקן זמניות חלקן קבועות . הדבר תלוי בחומרת הפגיעה הראשונית . בד"כ פגיעות ווסטיבולריות - ( שווי משקל ) חולפות . מערכת זו נוטה יותר להסתגלות כך שגם אם נותר נזק מסויים המערכת מסתדרת מבחינה קלינית. גם מערכת השמע במצבים רבים המצב הפיך. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)