לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/02/2010 | 13:47 | מאת: ענת

שלום, אני סטודנטית בת 26. לאחר סדרה של בדיקות וחזרה עליהן מספר פעמים אובחנים כחולת לופוס נפריטיס לא פעיל והוצע לי להתחיל טיפול בפלנקוויל בגלל כאבים שיש לי במפרקים, תחושת חוסר נוחות בגוף (כמו רוח בנושבת בעצמות)... מאחר ואין אצלנו במשפחה חולי לופוס או רקע גנטי למחלות כאלו, אני רוצה לדעת מאיפה הדבר הזה נחת עליי... לפני כשנתיים עברתי ניתוח להגדלת חזה, האם קיים קשר בין השתלים למחלה? האם קיים קשר בין עישון למחלה? תודה רבה.

שלום ענת לופוס היא מחלה עם מרכיב משפחתי תורשתי גם אם אין חולים ממש במחלה במשפחה (אפשר רק לשאת את הנטייה מבלי לחלות) עישון באופן כללי דוחף הרבה מחלות אוטואימוניות והמחשבה שעישון פעיל מוסיף גם לביטוי של לופוס (אולם אין ספק שגורם סיכון גדול יותר מבחינה לבבית) לא מכיר קשר לשתלים בחזה

מנהלי פורום ראומטולוגיה