דלקת בגיד TPT וקרע חלקי בכף רגל ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/11/2009 | 07:25 | מאת: ירון מוסקוביץ

שלום אני סובל מזה 5 שנים מדלקת בשתי כפות הרגליים באזור גיד TPT אני לוקח את מיטב התרופות היום שקימות וכלום לא עוזר לי .יש לי קשיים בהליכה ועמידה לזמן ממושך אני מטופל אצל מיטב הרופאים לאחרונה התגלה לי קרע חלקי ברגל ימין בגיד TPT ושמעתי שיש זריקה שנקראת PRP שאלתי היא האם הזריקה יכולה לעזור לי לאכות את הגיד ולהעלים את הדלקת בשתי הרגליים . ברצוני להוסיף שעברתי בעבר הזרקות של סטרואידים וזה לא עזר לי .מה אתם מציעים לעשות האם יש טיפול שאתם מכירים. רשימת רופאים שביקרתי פרופסור מאיר ניסקה אורטופד ד"ר אייל מלמד אורטופד ד"ר עילם אורון ראומטולוג ד"ר הווארד עמיטל ראומטולוג ד"ר יבגני קוץ רנטגן

ירון, השאלה העיקרית האם דלקת הגידים שלך היא ביטוי למחלה סיסטמית ואני מניח שלשם כך נבדקת כבר אצל ראומטולוגים. כשדלקת הגידים קשורה למחלה סיסטמית דלקתית יש מספר טיפולים אפשריים. לעיתים דלקות גידים הינן על רקע מטבולי (כמו סוכרת והשמנת יתר) ויכולות להגיב לטיפול ע"י כולכיצין. יש להיוועץ עם ראומטןלוג בנושא. אין לי ניסיון עם PRP

מנהלי פורום ראומטולוגיה