מתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/08/2015 | 15:36 | מאת: בן

שלום אני מתחיל לקחת 15 מג פעם בשבוע לצורך טיפול בפריקרדיטיס ובכאבים המתלווים. מהם תופעות הלוואי שאני צריך לצפות וממה עליי להיזהר ולהישמר ובנוסף למה אני צריך לשים לב בעקבות החלשת מערכת החיסון. יש לציין שבמקביל מקבל חומצה פולית 3 פעמים ביום תודה.

02/09/2015 | 16:50 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הסיכוי שתפתח תופעול לוואי למינון כה נמוך של מטוטרקסאט מאוד נמוך. יש סיכוי של כ 3-4% של הפרעה בבדיקות של הכבד, ואם זה קורה זה הפיך לחלוטין אחרי הפסקת הטיפול, רק צריך לעשות בדיקות דם פעם לחודשיים-שלושה. לעתים מרגישים בחילה אחרי כדור. וזהו. שאר התופעות - בעיקר למינונים הרבה יותר גבוהים. ולא צריך להזהר במיוחד - חיים רגילים לחלוטין.

02/09/2015 | 22:55 | מאת: בן

03/09/2015 | 13:57 | מאת: בן

מה בעצם התפקיד של המתוטרקסאט בפריקרדיטיס. אם למעשה אין נוזלים אולם הדלקת מתלקחת שוב ושוב בליווי כאבים נוראים במקומות שונים בגוף. האם המתוטרקסאט נועד לטפל בדלקת באופן סופי או למעשה להעלים את הכאבים. האם כעת בחודשי החורף עליי להיזהר יתר על מידה על הסתובבויות ליד אנשים חולים או שמערכת החיסון שלי תתנהג כרגיל. האם אני יכול להתחסן לשפעת תודה רבה.

06/09/2015 | 17:01 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מטוטרקסט מטפל בדלקת ולא בכאב באופן ישיר. אין צורך לאמצעי זהירות נוספים בעת חורף.

מנהלי פורום ראומטולוגיה