שחיקת קרסול + גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/08/2015 | 14:05 | מאת: ניסים אברהם

מעבר לכך שהובחן אצלי גאוט יש לי שחיקה בכף הרגל בMRI שביצעתי בעבר ניראו שינויים ניווים קשים עם יצירת ציסטות תת סחוסיות והיצרות מרווח תוך פרקי במפרק טיביו-טלארי מדיאלי.אוס טריגונום גדול לא מחובר כ 1 ס"ס עם סימני בצקת וכמות מוגברת של נוזל סביבו.כמות מוגברת של נוזל סביב עצם הטלוס.בבדיקת אולטראסאונד עיבוי של AFTL הליגמנט נראה בצקתי סימני אנתסופתיה באחיזה הדיסטלית עם זיז גרמי מינימלי.הפסיה מעובה עם טשטוש של הסיבים קוטרה כ 5 מ"מכביטוי ל PLANTAR FASCIITIS .בבדיקת אורטופד היום לאחר כאבים ההבחנה BURSITIS CALCANEAL +OSTEOARTHRITIS UNS.מה אומר כל הדבר הזה והשלכותיו?אני משמש כשוטר בשטח מה לדעתך הסיכונים שלי ? כמוכן האם יתכן שהתקפי הגאוט גרמו לשחיקת הקרסול וכעת מאמץ ועומס על הקרסול הם טריגר להתקפי גאוט ?

02/09/2015 | 14:18 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בהחלט יתכן שהתקפי גאוט גרמו לכל הנ"ל. הממצאים המתוארים משקפים דלקת כנראה. מה ההשלחות - אני לא יודע בלי לראות את הרגל כהרבה פעמים אין קורלציה בין ממצאים בצילומים והמצב האמיתי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה