אוסטאופרוזיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/03/2015 | 18:46 | מאת: רחלי

שלום, עברתי בדיקת צפיפות עצם שבה נקבע אוסטיאופניה, בבדיקת סיטי עקב כאבי גב הממצא רושם לאוסטיאופרוזיס ועקב גילי הצעיר 44 עליי להיוועץ לטיפול, אשמח לדעת מה זה אומר ולאן לפנות להמשך טיפול, בפניה לרופא מטפל הוא ענה שהכל תקין ואין צורך לטיפול, אשמח לחוות דעת נוספת, תודה.

30/03/2015 | 13:14 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

צפיפות עצמות היא הבדיקה שקובעת האם יש אוסטאופורוזיס. לCT רגיל יכולת מוגבלת לכך. אם האבחנה היא אוסטאופניה - בד"כ ממליצים על סידן, ווטמין D, פעילות גופנית והפסקת עישון.

מנהלי פורום ראומטולוגיה