בכצ'ט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/09/2014 | 17:01 | מאת: איתי

שלום, לפני כשנתיים הופיע לי אובאיטיס בעיניים, כנראה על רקע בכצ'ט. טופלתי בפרדניזון במינון של 60 מ"ג, ומטטרוקסט במינון של 12.5 מ"ג לשבוע. לאחר חצי שנה קיבלתי התקף קטן נוסף ולכן הוסיפו לי גם ציקלוספורין במינון של 300 מ"ג ליום. מטטרוקסט הפסקתי לאחר חצי שנה של טיפול. כרגע אני במינון - פרדניזון 5 מ"ג ליום, וציקלוספורין 125 מ"ג. נצפתה ירידה בספירת הדם. המוגלובין 11.7, המטוקריט 35.7 rbc 4.24. הברזל, הפריטין חומצה פולית ו-b12 תקינים. האם זה מהתרופות? מה צריך לעשות? תודה

ערכים אלו יכולים להיות מהתרופות - ואז דורשים מעקב בלבד או יכולים לשקף מחלה דלקתית פעילה במידה והדלקת אינה בשליטה - דלקת כרונית גורמת אנמיה קלה

מנהלי פורום ראומטולוגיה