אוסטאוכונדרוזיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/08/2013 | 18:00 | מאת: ורד

האם אוסטאוכונדרוזיס זה דלקת בסחוס. נבדקתי על ראומטולוג ובבדיקה קלינית בגלל כאבים חזקים בצלעות בית החזה נאמר לי שיש חשד לדלקת של סחוס בצלעות בית החזה. אולם הכאבים באזורים נוספים כתפיים עמוד שידרה כפות ידיים שרירי הסובכים ברגלים. עצמות השכם בגב. נאמר לי שבכל המקומות זה אותה אבחנה. והטיפול זה ארקוקסיה 90 מג. שאלתי האם מתרפאים מזה בכלל. וממה נובעת דלקת בסחוס האם יש בדיקות הדמיה או שרק בדיקה קלינית מאשרת אבחנה זו. אודה על תשובתך. גלי 57.

22/08/2013 | 07:37 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

דלקת בסחוס באיזור חיבורי צלעות לעצם החזה נקרא אוסטאוכונדריטיס (לא -אוזיס). ברוב המקרים, כאבי כתפיים, כפות ידיים לא שייכות למצב זה. במילה "אוסטאוכונדרוזיס" השתמשו קודם כדי להסביר כאבי גב כרוניים הנובאים בעמוד שדרה ואין קשר בין שני מצבים אלה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה