שרירים תפוסים שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/08/2008 | 12:13 | מאת: אבי

שלום אני בן 22 אדם בריא עם תזונה טובה וכושר גופני מעולה בדרך כלל אחרי שירות קרבי בצבא. מזה שנה וחצי אני סובל מצוואר וגב עליון תפוסים תמידית דבר שהרס לי את שגרת החיים ועצר את מהלך החיים שלי מזה שנה וחצי. עברתי את כל הבדיקות האורטופדיות האפשריות והאופציה האורטופדית נשללה על ידי מספר אורטופדים. התייעצתי עם פרופסור לראומטולוגיה שלא מצא כלום בבדיקות שערך ( בדיקות דם ובדיקות שטחיות שבדק בעצמו) עברתי טיפולים כירופרקטים , דיקור סיני , עיסוי , היפנוזה , הומאופתים וגם כדורים נוגדי דלקת ללא סטרואידים. ביזבזתי המון כספים אך לשווא. אני במצב של תסכול וחוסר אונים מול הכאב . יש לציין שאני שומר על כושר גם עכשיו ובזמן פעילות גופנית כואב לי פחות. יש לי מספר שאלות : האם כדאי לי לנסות זריקות סטרואידיות , מכיוון שהבנתי שהן פותרות את התסמינים אך לא את הבעיה , וזה בדיוק המצב שלי ( יש תסמינים אך אין בעיה נראית לעין) ? האם קיים טיפול תרופתי שמטרתו לגרום להרפיית השרירים באופן כללי בגוף? אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בנושא כי באמת שנואשתי מלטייל מרופא לרופא במשך שנה ולצאת מתוסכל רק יותר תודה

07/09/2008 | 23:02 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, סטרוידים עוזרים למצבי דלקת שונים ולא לכל ביעה. לסטרוידים יש הרבה תופעות לוואי ולא מומלץ להשתמש בהם ללא הטוויה מוגדרת. כן, קיימות תרופות להרפיית שרירים, אך לכל תרופה יכולת שומה ובוחרים את התרופות רק אחרי בדיקת החולה. לעתים ניתן לקבל טיפול טוב לביעה כמו שאתה מתאר במרפאת כאב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה