אבחנה רפואית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/08/2012 | 12:45 | מאת: רונית

שלום רב, בשל אבחנה (על סמך ראייה) של רופא עור שחשד בקיומו של וסקוליטיס לבידו - נלקחה ממני ביופסיית עור לטובת בדיקת dif/ היום הגיעו התצאות לפיהן הכל שלילי (מסומן מינוס - ) למעט שני פלוסים בעמודת כלי דם בקטגוריית c3 ו - fibrinogen. בבדיקות דם נמצאו: 2.81 בערך crp וחלבון C3 בערך 173 אציין כי הרופא אבחן וסקלוטיס על סמך פצעים בקרסולים ועל סמך בצקות בקרוסליים במשך חצי השנה שחלפה. אציין כי בחצי השנה שחלפה קיבלתי אין סוף אבחנות שהתגלו כשגויות (נשיכת עכביש, בעיות בתיפקודי כליה ועוד..) כשהכול התגלה כלא נכון. עברתי דופלר ורידים, אקו לב, איסוף שתן בדיקות דם מקיפות- הכול תקין (למעט חריגה בבאיזה חלבון בדם שהרופא טען שזה בגלל שאני עם עודף משקל..) אבקש סיוע בהבנת תוצאות בדיקת הdif - כיוון שבטלפון מסרו לי : " אין לך וסקוליטיס.." אז מה יש לי? ומה משמעות התוצאות? תודה רבה,

28/08/2012 | 12:22 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אמי לא יודע מה זה dif\. כנראה שזה נלקח מקונטקסט מסויים. אבחנה של ליבדו - היא בהסתכלות וביופסיה הרבה פעמים שלילית בסוג זה של ווסקוליטיס. אומנם ליבדו זה לא בצקות ולא פצעים - זה מראה עור עם כלי דם אשר נראים כמו רשת. כמובן אי אפשר להגיד בפורום מה יש לך, אומנם יש הרבה מאוד סוגים של ווסקוליטיס ויש להמשיך עם הראומטולוג שלך בירור - לעתים אבחנה לוקחת זמן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה