השמנה בעיקבות טיפול באקטמרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/08/2012 | 22:01 | מאת: קרן

שלום, אני סובלת מ JRA' טופלתי בתרופות שונות בעבר, כיום מקבלת אקטמרה, מזה שנה ופרדניזון 4 מ"ג ליום. מאז שהתחלתי לקבל את האקטמרה עליתי בערך 10 ק"ג במשקל. שאלתי היא:האם קיים קשר בין אקטמרה לבין עלייה במישקל ומה ניתן לעשות כדיי לעצור את התופעה הזו?(חשוב לציין שהתרופה מדהימה ומעולם לא הרגשתי טוב יותר!)

12/08/2012 | 10:59 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

עליה בשקל משנית לטיפול באקטמרה לא תואר בספרות, אומנם אנחנו ראינו אנשים שעלו למשקל אחרי התחלת טיפול זה. מנגנון של התופעה לא ברור.

מנהלי פורום ראומטולוגיה