דלקת במפרק באצבע 2 ברגל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/07/2012 | 10:05 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 37, בריאה, לאחר לידה שניה, במהלך ההריון התנפחה לי קצה האצבע השניה בכף רגל ימין, היא רגישה למגע ומעקצצת מידי פעם. בצילום רנטגן אין ממצאים. עקב הנפיחות והרגישות פניתי לאורטופד כף רגל אשר לדעתו התמונה מתאימה לממצא דלקת פרקים פסוריאטית. ברצוני לשאול שתי שאלות: 1. לאף אחד במשפחתי אין היסטוריה של פסוריאזיס (לא עורי ולא במפרקים) יכול להיות שמדובר במשהו אחר? 2. במידה ואכן זוהי סוג הדלקת, מה אפשרויות הטיפול (מלבד ניתוח כעצת הרופא במידה והדלקת תחמיר) תודה מראש!

ייתכן דלקת מפרקים פסוריאטית גם ללא פסוריאזיס במשפחה ואף ללא פסוריאזיס אצלך. תמונה דומה יכולה להופיע גם לאחר זיהומים עמו דלקות בדרכי שתן מחלות מעי (שלשול עם חום) ומצבים זיהומיים נוספים . קיים טיפול תרופתי למצב זה מיידי ומונע (מותר אף בהריון). מציע להתייעץ עם ראומטולוג ולאשר את האבחנה

מנהלי פורום ראומטולוגיה