הורדת מינון מטוטרקסאט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/07/2012 | 20:23 | מאת: מרואן

שלום רב לד"ר גלב לפני חצי שנה התפרצה אצלי מחלה עור יש חשד לפסוריאזיס לפי הביובסיות שנלקחו ממני זה לא וודאי משהו דומה לדרמאטיטיס קשה ולפסוריאזיס התחלתי בטיפול משולב אקספורין שהופסק אחרי כה שבועות ומטוטרקסאט שאני עדיין נוטל העור שלי חזר הייתי כמו שרוף ותודה לאל התרופה עשתה את העבודה יש לי רקע מחלה גם זה לא וודאי SLE מיקס קניקטיב אישו דיזיז מחלה קשה אבל הופיעה אצלי פעם אחת בשנת 1993 ומאז לא מצאו אותה לא היא ולא הלופוס אני משותק ברגליים בפלג גב תחתון בעקבות הSLE שפגע בי ונעלם טני עכשיו נוטל 15 מ"ג כבר חודשיים של מטוטרקסאט אחת לשבוע ואני אתמול יום רביעי החלטתי להוריד מינון מ6 כדורים ל4 כדורים כי אי חושש שזה ייפגע לי בכליות ובכבד האם אני טעיתי שהורדתי את המינון ?לפי איזה בדיקה קובעים כמה להוריד ומתי להוריד כי אני לא מעוניין לפגוע בגוף על ידי התרופה הזאתי שהיא עוזרת מצד אחד פוגעת באברים אחרים מצד שני אשמח מאוד אם תייעצו לי מה טוב ומה לא גם היא פגעה לי בהומוגלובין שלי ירד ל7 ואני נוטל כדורי ברזל פלוס טרבימין םלוס חומצב פולית עם כול זה ואני סובל מאנמיה אז להוריד בשבוע הבאה ביום רביעי הבא עוד או להשאר על 10מ"ג אודה לך מאוד אם תגיד לי מה הדבר הכי נכון לעשות כי לא רוצה לפגוע בעצמי בטעות על ידי הורדת מינון .

המוגלובין 7 הוא עיניין משמעותי שדורש ברור בעיקר עקב סיפור של לופוס בעבר מטוטרקסט לא פוגע בכליות מציע להתייעץ בראומטולוג שלך לא לשחק לבד עם מינוני התרופות

מנהלי פורום ראומטולוגיה