בדיקות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/07/2012 | 01:31 | מאת: אורית

שלום ד"ר בעלי עשה בדיקות דם כלליות ויצאו מס' בדיקות חריגות האם תוכל לשפוך אור ולומר לי מה המשמעות? Uric Acid (B) |8.9 | mg/dl | ( | Triglycerides 178 | mg/dl | ( | ALT (GPT) 68 | U/l | ( | CK 327 | u/l | ( | ויטמינים Vitamin D 25 (OH) 6 | ng/ml | * בנוסף עשה בדיקת שתן 24 שעות ונמצא קריאטינין 2.2 וחומצה אורית 879 אכן בשלושה חודשים האחרונים אובחן גאוט, ובחודש האחרון סובל מכאבים באיזור המותן השמאלי לכיוון אמצע הגב, ונמצאו באולטראסאונד 2 אבנים בגודל 6 מ"מ בבקשה עזור לנו מה לדעתך מקור הכאב, ומה אומרות תצאות בדיקות אילו תודה מראש ושבוע טוב אורית

מצב זה מצדיק טיפול להפחתת חומצה אורית ששוקעת במפרקים ובכליות יוצרת אבנים נא להתייעץ עם ראומטולוג לגבי טיפול באלוריל משולב עם כוליצין והתאמת דיאטה אם קיים עודף משקל (לפי הבדיקות אני מניח שכן) חשוב גם להוריד במשקל נדרש ברור לבעית כבד (כבד שומני?) וטיפול בחסר ויטמין D

מנהלי פורום ראומטולוגיה