דלקת פרקים שיגרונית וסקלרודרמה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/06/2012 | 19:54 | מאת: שיה

אני בת 25, חולת סקלרודרמה מזה 8 שנים. לפני כחודשיים בת דודתי אובחנה במחלה הנקראת RA. למיטב הבנתי זה דלקת פרקים שיגרונית. אני רציתי ךדעת האם יש קשר ידוע בין השניים? קשר גנטי... בנוסף, אני בשלב בחיי שבו אני מנסה להיכנס להריון ואני רציתי לדעת אם יש סיכוי גדול יותר שילדיי יהיו חולים גם הם במחלה אוטואמיונית? תודה, שיה

קיים קשר מרוחק בין המחלות בהיותן שייכות ל"שק" האוטואימוני כן הסיכון לילוד גבוה יותר מלאוכלוסיה הכללית לחלות במחלה אוטואימונית אבל הוא עדיין קטן מאוד בסך הכל וצריך לחשוב בצורה אופטימית...

מנהלי פורום ראומטולוגיה