זקוקה לעצה דחוףףףף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/05/2012 | 23:35 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 32 לפני כשנה החלו כאבים במפרקים ובשרירים בכל הגוף בדיקות דם מלפני שנה RF חיובי. וCRP תקין. הרמאטולוגית שללה דלקת פרקים ואמרה שזה אולי פיברומאלגיה .עבר זמן והכאבים עברו מעצמם . לפני כשלושה חודשים כאבים חזקים במפרק הלסת רופא פה ולסת קבע דלקת במפרק הלסת טיפלתי אם אטופן ובינתיים הכאבים עברו אך לפני כשבועיים הכאבים בגפיים חזרו ובגדול, כאבים עוצמתים ברגל וביד שמאל בלי נפיחות אך הכאבים שמקשים עלי ללכת ולעשות פעולות פשוטות בדיקות דם מהשבוע הראו RF חיובי 21.9 וCRF גבוה מקצת 0.635 רופאת משפחה אומרת שזה דלקת פרקים . התור לראמטולוגית רק בעוד שבועיים ובינתיים גיליתי שאני בהריון . שאלתי היא האים RF חיובי מצביע בוודאות על דלקת פרקים? האים יש עוד בדיקות שאפשר לעשות בהריון לגילו דלקת פרקים?{אולטרסאונד או בדיקות דם נוספות}. האים לחולי פיברומאלגיה יכול להיות RF חיובי בדם? ואים יש לי אכן דלקת פרקים זה יכול להשפיע לרעה על ההריון {אני בשבועות הראשונים} יש לציין שלפני חודשיים הייתי בהריון והעובר הפסיק להתפתח ועברתי גרידה. סליחה שזה היה ארוך מדי אני מבולבלת וחרדה מאוד לבריאותי. תודה מראש

20/05/2012 | 14:59 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

RF היא בדיקה לא מדוייקת ויכולה להיות חיובית גם אצל אנשים בריאים. בדיקה יותר מדוייקת היא antiCCP. האבחנה בכל זאת קובע רופא רואמטולוג ולא בדיקת דם.

מנהלי פורום ראומטולוגיה