דלקת פרים וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/02/2012 | 08:22 | מאת: רותי

לבתי בת ה-3 יש דלקת פרקים ילדים, עד כה עברה שלושה טיפולים בהזרקות לפרקים (ברכיים) בבי"ח תל השומר. לאחר הטיפול השני חשה בתי בכאבי בטן חזקים המלווים בשלשולים במשך כ-3 ימים. מאז היא מתלוננת לעיתים קרובות על כאבי בטן. לאחרונה עברנו איתה את הטיפול השלישי וגם עכשיו מיד לאחר הטיפול היא נתקפה בכאבי בטן חזקים רק שהפעם מלווים בעצירות. בהנחיית רופא ילדים טופלה בנרות גליצרין וסירופ אך גם לאחר שעשתה קיבה פעמיים היא עדיין מתלוננת על כאבי בטן חזקים. שאלתי היא האם יש קשר בין המחלה לכאבי הבטן העזים או לחלופין בין הטיפול לכאבי הבטן?

כשליש מהסטרואידים שמוזרקים למפרק נספגים לגוף ועלולים לעשות תיאורטית דלקת בקיבה . יתכן שסירופ זנטק "נוגד" חומציות בקיבה יכול לעזור. במקביל לבדוק האם במשפחה יש FMF שמתבטא אף הוא בכאבי בטן .

מנהלי פורום ראומטולוגיה