כאבים חזקים מתחת לצלע ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/02/2012 | 09:58 | מאת: רועי

שלום רב, מזה כמה שנים אני סובל לסרוגין מכאבים חזקים בקצה התחתון של צלע ימין. אין דפוס קבוע להופעת הכאבים- לפעמים מידי מספר ימים/ מספר שבועות או מספר חודשים. מדובר בכאבים עזים שמתחילים בשעות אחר הצהריים ונמשכים עד שעות הבוקר המוקדמות. הכאבים מתחילים בצלע ועוברים לכאב חזק בגב (במיקום מקביל למיקום הכאב בצלע). נבדקתי על ידי שלושה אורטופדים (לרבות בדיקת CT?) אשר שללו כל בעיה אורטופדית. נבדקתי על ידי גסטרו, אשר שלל בעיה בקיבה (לרבות בדיקת גסטרוסקופיה). לאחרונה שמעתי שיתכן ומדובר בבעיה הקשורה לתחום הראמטולוגיה (דלקת בסחוס?!?). אני אובד עצות! הכאבים נוראיים ומפריעים לשגרת חיים, אך אף רופא לא מצליח לאתר את הבעיה או להפנות אותי לגורם הרלוונטי. האם יש אמת בהשערה שמדובר בבעיה בסחוס? כיצד בודקים זאת? תודה רבה מראש

לעיתים יש דלקות בחיבורי גידים לצלעות . אלה יכולים להופיע בהקשר של דלקת מפרקים וגם ללא קשר. בדרך כלל כאבים כאלה מגיבים לטיפול עי כדורים כמו ארקוקסיה אך נשנים בהפסקת הטיפול

מנהלי פורום ראומטולוגיה