בדיקת RVVT

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/01/2012 | 20:24 | מאת: בר

שלום רב לפני כשנה עברתי אירוע של תסחיף ריאתי ובדיקה שנערכה לי נמצא RVVT חיובי - 1.55 . עברתי בירור במחלקה המטולוגית שטענה כי הכל תקין ( אני לא זוכר את כל הבדיקות שנערכו לי ) . בעקבות התלוננות על כאבים בפרקים פריחה לאחר חשיפה לשמש נשירה קלה מהשיער בנוסף ESR 35 הופנתי לראמטולוג שביקש לעשות בירור נוסף. בבדיקה העדכנית של RVVT - 1.42 CIRCULATING ANTICOAGULANT SUM גבולי. ובנוסף המלצה לחזור על הבדיקות הנ"ל עוד 12 שבועות . מה אומרות התוצאות הנ"ל ? ומה הן מאבחנות ?

30/01/2012 | 19:45 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הראומטולוג שלך רוצה לדעת האם יש לך מה שנקרא antiphospholipid syndrome . כמו בכל מחלות ראומטיות - על סמך בדיקת דם בלבד אי אפשר לתת אבחנה - לכן תחזרי לראומטולוג שלך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה