עזרה לכאבים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/01/2012 | 00:09 | מאת: גלי

שלום אני בן 32 חולה מזה מספר שנים במחלת בכטרב, לאחרונה החמרה בכאבים על בסיס יומיומי בצוואר, באגן, ולאורך עמוד השדרה בגב של מספר שעות בבוקר ובהמשך היום לאחר "חימום הגוף" הטבה קלה, הכאבים הקשים מתחילים בערב ולאורך הלילה.טופלתי בנוגדי כאב למיניהם ארקוקסיה, אתופן ובשנתיים האחרונות סלקוקס ללא הטבה. לאחרונה הומלץ לי להתחיל טיפול ביולוגי אנברל ע"י ראומטולוג -מנטו חיובי.לאחר מחקר שעשיתי באינטרנט והתייעצות ארוכה עם אנשים החלטתי לא להתחיל את הטיפול הביולוגי מחשש לזיהומים למינייהם והפחד שאולי אצור יותר נזק מתועלת לגוף לטווח הארוך. הראומטולוג שלי הבהיר לי שאין פתרון אחר כרגע על המדף למחלתי.ברור לי שאי טיפול עלול לגרום נזק למפרקים בטווח ארוך אולם אינני מוכן לקחת סיכון וחושש להתחיל עם הטיפול הביולוגי שגם תוצאותיו לא ודאיות לגביי והוא ללא הגבלת זמן. לסיכום שאלתי היא כיצד מתמודדים עם הכאבים הכרונים ומצליחים לנהל חיים נורמלים ואילו טיפולים נגד כאבי הדלקות עוד מוכרים לרפואה? תודה מראש גלי

23/01/2012 | 15:18 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

במידה והכאב משני לדלקת של המחלה ולא לסיבה אחרת - המלצתי - להתחיל טיפול באנברל או תרופה ביולוגית חלופית. זה הטיפול המקובל למחלה זו ואין טוב ממנו נכון לעכשיו.

24/01/2012 | 01:48 | מאת: גלי

תודה על התשובה ע"פ הבנתי על המאזניים בטיפולי מצד אחד כאבי הדלקת ומצד שני הסיכון שעלול להגרם משחפת, בעיות כבד ושאר תופעות לוואי עקב לקיחת התרופות ה"חזקות" הללו לאורך זמן (איזוניאזיד 9 חודשים ולאחר מכן זריקות לזמן בלתי מוגבל שמחלישות את המערכת החיסונית).נראה לי שהסיכון גדול מאד (אני צעיר רק בן 32). שאלתי היא מה דעתך בנושא הסיכונים שהעלתי?? תודה מראש גלי

מנהלי פורום ראומטולוגיה