קולכיצין והריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/11/2011 | 11:33 | מאת: ענת

אני בת 32 ואובחנתי כחולת פמפ לפני שנתיים. בדיקת המוטציות יצאו תקינות , אך הקולכיצין עוזר. מאז הקולכיצין (2 כדורים ביום) כמעט ואין לי התקפים. שיפור משמעותי (היו לי התקפים אחת לחודש-כאבי בטן נוראיים בלי חום)!! כעת גיליתי שאני בהריון וקראתי שיש סיכוי לבעיות כרומוזומליות כשנוטלים קולכיצין. ההריון הזה מאוד יקר לי, עברתי טיפולים רבים כדי להשיג אותו ואני חוששת מההשפעות של הקולכיצין. מצד שני אני חוששת שאם אני אפסיק את הקולכיצין, תהיה לי התקפה רצינית שחלילה יגרום ל.. האם באמת יש סיכונים בנטילת קולכיצין בהריון? מה עושים? האם להוריד לכדור אחד?

הסיכון בכולכיצין בהריון קטן מאוד ואנו ממליצים למטופלות להמשיך טיפול. תוכלי לקבל חוות דעת פורמאלית במכון הטרטולוגי הדסה

מנהלי פורום ראומטולוגיה