שאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/10/2011 | 14:03 | מאת: איתי

שלום אני חולה במחלה אוטואימונית רוצים לתת לי טיפול תרופתי המדכא את מערכת החיסון (אימורן), שאלתי: תופעות הלוואי של התרופה מפחידות, ורציתי לדעת האם דיכוי המערכת החיסונית לא יגרום לי להיות יותר חולה ואולי אפילו לחשוף אותי למחלת הסרטן ? אני לא יודע להחליט מה יותר גרוע. אנא התייחסותך. תודה.

קיימים סיכונים בנטילת אימוראן אך הם קטנים מאוד וסך הכל מדובר בתרופה עם פרופיל בטיחות טוב מאוד. תמיד עולה השאלה של סיכוי מול סיכון אולם במקרים רבים אנחנו נוטלים סיכונים קטנים. אני מניח שהנסיעה אל בית המרקחת במכונית לקניית אימוראן הינה מסוכנת בהרבה מבליעת התרופה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה