הריון ודלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/10/2011 | 22:50 | מאת: נ

ברצוני להכנס להריון הנני נוטלת מטטורקסט,זולוספארין,ופלנקוויל. ידוע לי שאצטרך להפסיק המטטורקסט למס' חודשים.השאלה שלי אם אפסיק ואמשיך עם התרופות האחרות שהם מותרות בהריון,תהיה סכנת התלקחות?כי לא אדע כמה זמן אקלט להריון,אני מאוד רוצה הריון אך חוששת מהתלקחות.סולספארין,ופלנקוויל יחד יעשו את העבודה?חשוב לי לדעת כי זה מה שעוצר אותי מלנסות. תודה מראש.

טיפול בדלקת מפרקים הוא לא סיבה לדעתי להימנע מהריון. בהחלט הייתי מנסה להפסיק מטוטרקסט ולראות מה קורה וזאת בתנאי שאת כעת בשליטה טובה מזה כחצי שנה לפחות. לאחרונה מופיעים פרסומים אף על טיפול ביולוגי בהריון ללא השלכות. התייעצי בראומטולוג המטפל שלך ושתפי אותו / אותה ברצון להרות. שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה