ANTI - MI2 חיובי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/09/2011 | 13:12 | מאת: יוגב

אני סובל מדרמטומיוסיטיס ולאחר ניתוח במעי הגס . האם העובדה שאצלי ANTI - MI2 חיובי משמעותו שהתופעה נפרדת (אינה פאראניאופלסטית ) ואינה מהווה כעין סמן לגידול . כלומר : חזרת הדרמטומיוסיטיס אינה סמן לחזרת הגידול ?

יוגב שלום אמנם סמן זה פחות נפוץ בצורה הפארהניאופלסטית אך במידה וכבר קיימת ממאירות לא ניתן להפריד את הדרמטומיוזיטיס ממנו והוא להערכתי כן חלק מהביטוי. כך גם בהישנות של דרמטומיוזיטיס יש לחשוד ולבדוק הישנות הממאירות. ואם זאת זה לא אומר שתמיד הישנות של דרמטומיוזיטיס תלווה בהישנות הגידול. לבסוף העינין החשוב שסמן זה הולך עם צורה קלה יותר של דרמטומיוזיטיס בעיקר עורית ופחות מסוכנת. רציתי לשאול אותך באיזה מרכז בוצעה הבדיקה של הסמן MI2? תודה ורפואה שלמה

26/09/2011 | 00:50 | מאת: יוגב

תודה רבה על תשובתך הבדיקה בוצעה בבי"ח ביילינסון . עלי לציין שרמת ה- LDH עדיין גבוהה אצלי (כרגע 640) האם יש בה כדי להטות לכיוון הפארהניאופלסטי , כלומר : כסמן לממאירות ? (רמת ה -CPK ירדה ל- 45 ואני במינון יורד של פרדניזון . כרגע 17.5 מג ליום + מתוטרקסאט 20 מג לשבוע ופלקוניל 400 מג ליום)

מנהלי פורום ראומטולוגיה