טיפול באקטמרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/08/2011 | 12:24 | מאת: רחל

שמי רחל אני מטופלת במרפאה ראומטולוגית בכפר סבא.אני לוקחת מטרוטקסט ופלגוניל. לאחרונה חלה הרעה במצבי והרופא המטפל הציע לי לעבור לטיפול ביולוגי בתרופה הנקראת אקטמרה במסגרת הניסוי שנערך בבית החולים.אני חוששת מהטיפול הממושך מתופעות הלוואי ומההשלחות של התרופה.אני מבקשת לדעת קצת יותר על התרופה.

21/08/2011 | 19:15 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

תרופה יעילה מאוד לרוב חולים עם rheumatoid arthritis. אין לה בהרבה יותר תופעות לאוי בהשוואה למטוטרקסאט, למשל. יתרונות של התרופה שלטווח ארוך ניתן להשתמש בה ללא כל טיפול נלווה (ללא מטוטרקסאט), נוחה מאוד לשימוש. עקב יתרונות רבות תרופה אושרה בכל מדינות אירופה, ארה"ב, יפן. היא נמצאת גם בסל תרופות בארץ ושימוש בה רק מתרחב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה